Středa 4. týdne doby postní

4. neděle postní

V naší komunitě po celém světě spolupracujeme na tom, abychom nabídli “kontemplativní cestu skrze krizi”. Jak jste mohli vidět na webu nebo z emailů od nás, navrhujeme zdravou různorodost zdrojů a událostí, ze kterých si můžete vybírat to, co shledáte užitečným, ať už osobně nebo ve vaší rodině nebo snad ve vaší skupině, se kterou meditujete online.

Pokud patříte do pravidelné meditační skupiny a chybí vám, protože je pozastavena, přemýšlejte o online setkávání v tu samou dobu. Není těžké to zařídit a pokud je pro vás technologie výzvou, můžete dostat jednoduchou radu - existuje velký seznam online skupin, z nichž si můžete vybrat.

Na této cestě se již pracuje skrze sérii „kontemplativních dialogů“ mezi Alanem Wallacem, starým přítelem a známým buddhistickým učitelem a Evou Natanyou, katolickou a buddhistickou učenkyní a mnou. Budu sedět v knihovně v Bonnevaux s některými lidmi z naší komunity. On a Eva budou sedět v karmelitánském klášteře ve státě Colorado. A vy budete tam kde budete. Všichni budeme ve stejném okamžiku pozorní. Každé shromáždění bude ukončeno meditačním sezením. Budeme spolu na jednom místě, které nás všechny propojí skrze prostor i čas. Tyto konverzace budou zveřejněny online po jejich přímém přenosu. V neděli oslavíme kontemplativní mši.

Všechny aktualizace této cesty budou zveřejněny na našem webu, který bude vaším jediným kontaktním místem: www.wccm.org

Mnoho učitelů v této světové komunitě bude zapojeno do příprav a přispívání k této kontemplativní cestě. A vyzývám vás, abyste přispěli svými nápady a návrhy toho, co považujete za užitečné a výživné.

Zcela pravidelně, ale tak abychom vás nepřehltili, budeme aktualizovat zdroje a události, které by pro vás mohli být užitečné, abychom dokázali následovat kontemplativní cestu skrze tuto obtížnou, úzkostnou a pro mnohé osamělou dobu. Všichni jsme určitě už slyšeli, že čínské slovo pro „krizi“ znamená jak nebezpečí, tak i příležitost. Já doufám, že tato kontemplativní cesta pomůže odhalit příležitost a usnadní její uchopení.

Základním účelem toho všeho je posílení vaší denní praxe „svalu” pozornosti – což je čirá modlitba. Prosebná a přímluvná modlitba jsou rovněž autentické formy, které potřebujeme. A stejně tak máme přínos ze společných chval. Ale je to právě čirá modlitba, modlitba srdce (která není jen „moje“, ale je mým vstupem do jednoty, do spojující modlitby Ducha), která má největší efekt a nejvíce transformuje. Změňte svá srdce a už tím měníte svět.

S láskou
Laurence Freeman